تمدن نوین اسلامی

ساخت آینده انقلاب اسلامی با توجه به تمدن سازی

تمدن نوین اسلامی

ساخت آینده انقلاب اسلامی با توجه به تمدن سازی

تمدن نوین اسلامی

امام خامنه ای:
ما به دنبال الگوی مطلوب و آرمانی خودمان هستیم، که یک الگوی اسلامی ایرانی است؛ از هدایت اسلام سرچشمه می گیرد، از نیازها و سنتهای ایرانی بهره می برد؛ یک الگوی مستقل. البته امروز محققین و صاحب نظران تلاش های فراوانی هم دارند می کنند برای اینکه این الگو را تدوین کنند
مردادماه 92

  • ۱
  • ۰

در محور "تقنیین اسلامی" آسیب های قانون گذاری با تعریف فعلی مورد بازخوانی قرار گرفت. تکثر قوانیین و تزاحم قوانیین در مقام عمل و تعارض قوانین مصوب از جمله آفت های قانونگذاری با تعریف فعلی هستند؛ که در نهایت کارآمدی قانون در ایجاد نظم را با چالش روبرو می کند. بر اساس مفاهیم اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی به بهانه قانون و ایجاد نظم نباید از "هدایت نظامات ذهنی" غفلت نمود و قانون باید به تحکیم نهادهای زیر ساختی هدایت منجر شود.

در محور "بانک سؤالات الگوی پیشرفت اسلامی" آفت های فرآیند تولید علم در دانشگاه های ایران" مورد بازخوانی قرار گرفت. عدم تناسب مباحث و نظریات پیشنهادی در بسیاری از پایان نامه ها، با شرایط و بوم ایران -و بالتبع غیر کارآمد بودن این نظریات در حل مسائل جامعه- مهمترین آفت جامعه علمی دانشگاهی ایران است. از منظر مفاهیم "اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی" تبیین و پردازش "بانک سؤالات جهت ساز" در محیط های علمی و پژوهشی زمینه تفاهم حول نیازهای جامعه و همچنین چگونگی حل این مسائل را فراهم می آورد.

در محور "بسته شاخصه های هویت اسلامی" آفت های اتکاء به شاخص های wdi در اداره کشور مورد باز خوانی قرار گرفت. اقتصاد محور بودن شاخص های توسعه و تلاش برای هماهنگ نمودن همه بخش های جامعه با بخش اقتصاد جامعه و محوریت دادن به اقتصاد در جامعه؛ اصلی ترین آفت اتکاء به شاخص های wdiاست. از منظر "اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی" تبیین بسته "شاخصه های هویت اسلامی" و ارائه روشی برای محاسبه آن زمینه ساز تغییر در مدل های آماری فعلی است. در گزارش اول شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی؛ بسته شاخصه های هویت اسلامی در قالب "بسته شاخصه های رفق"،"بسته شاخصه های رشد" و "بسته شاخصه های توازن" تبیین شده است. بر اساس این گزارش شاخص اصلی و زیر ساختی در ارزیابی میزان پیشرفت یک جامعه؛ محاسبه دائمی  شاخصِ"عمق محیط دریافت رفق افراد" در جامعه است. فقدان یا کمبود رفق حاصل خیزی و قابلیت جامعه برای پذیرش ساختارها و مکانیزم های پیشرفت اسلامی را با چالش روبرو می کند.

لازم به ذکر است که در "اولین نقشه راه تولید الگوی پیشرفت اسلامی" با محوریت مفهوم "هدایت نظامات ذهنی" و با استفاده از "الگوی نظام سازی اسلامی" 81 محور جهت ساز متناسب با جهت گیری انقلاب اسلامی قابلیت تفسیر می یابد. 

  • ۹۳/۰۸/۰۳